Keuzestress bij een verlovingsring? Helemaal niet nodig!

Hoe kies je nu als man de best geschikte verlovingsring voor je vrouw? Keuzestress is een slecht begin voor de zoektocht. Alsmede het googelen op het woord 'verlovingsring'. Er komen ontelbare mogelijkheden en prijsklassen tevoorschijn. Als je door de bomen het bos niet meer ziet is het verstandig om een stapje terug te doen en bij je eigen gevoel te blijven. Laten we dus beginnen bij het begin.

Allereerst is het verstandig om binnen je eigen budget te blijven. Ten tweede, denk aan je verloofde, wat voor soort vrouw is ze? Houdt ze van simpel en strak, van goud, zilver, platina, staal (een goede optie voor de stoerdere vrouw). Bekijk de ringen rustig terwijl je tegelijkertijd aan je verloofde denkt. Een grote steen kan mooi zijn, maar ook onpraktisch en duur. Negen kleine diamantjes samen gevormd in bijvoorbeeld een vierkante of ronde vorm is platter, praktischer, goedkoper,en glimt net zo mooi.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je iets speciaals in gedachten hebt. Bijvoorbeeld een mooi symbool wat veel betekend voor jullie. Bij een goudsmid kan je zelf helemaal een ontwerp laten maken. Bij een goudsmid kan je het materiaal kiezen, of je wel of geen steentjes erin wil, en symbolen laten graveren. Een goede optie voor de creatieve geesten onder ons.

Let ook op de ringmaat. Neem een bestaande ring mee van je verloofde (als ze het niet zal missen) of meet de diameter van de ring op. De binnendiameter is namelijk de ringmaat. Altijd handig om te weten, voor als je dan de perfecte ring tegen het lijf loopt. Als je dan toch aan het snuffelen bent in de ringencollectie van je verloofde let dan eens op het type ringen. Vaak is dit uiteraard wat ze mooi vind. Op basis hiervan zou je je kunnen laten leiden bij het kiezen van een verlovingsring. Eventuele andere sieraden kunnen hierbij ook een leidraad vormen.

Niet alleen per se het uiterlijk van de ring, maar ook het verhaal achter de ring kan ertoe doen. Een vrouw vindt het meestal erg hartverwarmend als er moeite is gedaan om tot de keuze te komen voor de gekozen ring. Bijvoorbeeld als je haar vriendinnen en familie hebt gevraagd wat zij denken dat ze mooi zal vinden. Of als de ring is gekocht in een stad waar je toevallig op zakenreis was. Je dacht aan haar terwijl je met andere zaken bezig was, erg vlijend.

In tegenstelling tot wat de meeste mannen misschien denken is het niet altijd de standaard verlovingsring met grote steen die de vrouw zal wensen. Is dit juist wel het geval dan ben je zo klaar met het kopen van deze ring. Laat ik nogmaals benadrukken, denk aan je verloofde, aan haar smaak, bij het kiezen van een ring. Haar karakter, haar kledingstijl, kleuren waar ze eventueel erg van houdt, neutraal en rustig of juist opvallend. Een grote ring voor een ingetogen vrouw is geen succes. Zo simpel kan het zijn. Ga ontspannen ringen bekijken en laat je leiden door je buikgevoel terwijl je haar in gedachten hebt. De kans van slagen zal dan groot zijn. Vergeet ook niet, het feit dat ze ten huwelijk gevraagd wordt zal zorgen voor zoveel vreugde, dat als de ring voor 90% haar smaak is die ontbrekende 10% je heus wel vergeven wordt door de vreugde en liefde die alles overstemd.